Docenten

Over ons

Studio Omkara is gericht op de balans van lichaam en geest, een algehele staat van wellness op alle niveau’s van het lichaam: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Door middel van yoga, dans, voeding en massage. Alles wat je aandacht geeft groeit. Laat je energie stromen!

Momenteel werkt studio Omkara samen met:
Mohini N. Shah (Yoga & Dans, Ayurveda massage en kookworkshops) – Loes Bouman (HypnoBirthing en babymassage) – Arjun Chakraborty (Vedic Astrology) – Toos Driessen (Mindfullness – Nyantrie Jagesar (Ayurvedische massage)

Mohini N. Shah

Danser & Yoga trainer

Mohini N. Shah is professioneel danseres in Indiase dansen (Bharata Natyam, Bollywood filmdansen) en tevens een inspirerende yoga-trainer. Zij is een teamplayer en heeft veel podium ervaring en ruim 15 jaar ervaring in lesgeven.

Mohini is in India gestart met lessen Bharata Natyam en Mohini Attam. De lessen Bharata Natyam en andere Indiase dansvormen (Bollywood filmdansen, volksdansen, Asian underground, semi-klassiek) heeft zij in Nederland voortgezet bij dansschool Madhoerie, in Nijmegen. In 2006 heeft Mohini haar solo debuut /Arangetram succesvol afgerond. Door haar internationale danservaring in Nederland, Belgie, Duitsland, Ijsland, Chennai, Bangalore, Mumbai en Suriname verzorgt ze wervelende shows ( solo of groep).

Mohini wil haar kennis en gevoel over de Indiase cultuur overdragen aan anderen, middels grote shows en intieme kleine optredens, als ook workshops voor bedrijven en scholen. Daarnaast geeft ze wekelijks lessen aan kinderen en volwassenen.

Na haar dansopleiding heeft ze de opleiding Hatha Yogadocent gevolgd bij yogaschool Ron van der Post.
Voor verdere verdieping worden regelmatig yoga retraites en workshops gevolgd bij diverse docenten en yogafestivals.

Mohini heeft de opleiding Ayurvedische Massage Therapeut aan de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde bij Robert H. Swami Persaud. De behandelingen die worden gegeven zijn ter ontspanning of kunnen klachten verminderen. Geregeld volgt zij bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Mohini als kok , heeft ze zich verder verdiept in de Ayurvedsiche en Vedische keuken. Ayurveda betekent kennis van het leven en vormt de basis voor o.a. de yoga, dans en massage. Via beweging, voeding van buitenaf (massage) en voeding voor het lichaam (koken), een goede balans vinden en behouden.
Mohini verzorgt geregeld kookworkshops (Indiaas/ Ayurvedisch/Vedisch/Vegan) voor groepen waarbij bewustwording centraal staat.

Lees meer
Mohini N. Shah, geboren in 1971, komt oorspronkelijk uit Bombay en is opgegroeid in Nederland.Van haar vijfde tot haar vijfentwintigste heeft zij diverse dansstijlen beoefend, waaronder ballroom, latin, flamenco, streetdance, rock&roll, Argentijnse tango, internationale volksdansen en capoeira.

Mohini is in India gestart met lessen Bharata Natyam en Mohini Attam. De lessen Bharata Natyam en andere Indiase dansvormen (Bollywood filmdansen, volksdansen, Asian underground) heeft zij in Nederland voortgezet bij dansschool Madhoerie, in Nijmegen. In de afgelopen jaren heeft zij frequent opgetreden met de dansschool. Dit bleef niet beperkt tot theaters en multiculturele festivals in Nederland, met hen heeft zij ook opgetreden in Chennai, Bangalore (India) en Paramaribo (Suriname) . Een kleine greep uit haar activiteiten als danseres; ‘Indian Dreams’ uitgevoerd in verschillende grote steden, het Hindoestaanse Filmfestival in het Lucent Danstheater, diverse TV optredens bij OHM (Holi, Diwali, 10-jarig bestaan), ‘Ticket to India – Pitstop in the Orient’ meerdere malen uitgevoerd en ‘Wedding Invitation’.

Mohini wil haar kennis en gevoel over de Indiase cultuur overdragen aan anderen. Na haar Arangetram in 2006 is Mohini gestart met geven van lessen aan kinderen en volwassenen. Tevens geeft ze optredens en workshops. Bharata Natyam behoort tot een van de klassieke tempeldansen van het zuiden van India. Zij kent een traditie van ongeveer 3000 jaar. Volgens de Natya Shastra is het tevens een Yogavorm. Na de dansopleiding heeft zij zich toch verder verdiept in de yoga bij yogaschool Ron van der Post, om een stevige en brede basis te leggen in haar zelf. Voor verdere verdieping worden regelmatig yoga retraites en workshops gevolgd bij diverse docenten en yogafestivals. Naast haar activiteiten als danseres en yogadocente is zij Ayurvedische Massage Therapeut. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde bij Robert H. Swami Persaud. De behandelingen die worden gegeven zijn ter ontspanning of kunnen klachten verminderen. Geregeld volgt zij bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Mohini is tevens een enthousiaste kok. Naast de Nederlandse en Indiase keuken heeft zij zich verdiept in Ayurvedisch koken. Ayurveda betekent kennis van het leven en vormt de basis van de diverse activiteiten, waarop o.a. de yoga, dans en massage is gebaseerd, met als resultaat een goede balans te behouden Zij verzorgt geregeld (Ayurvedische) kookworkshops, samen met collega-koks of kookt voor grotere groepen waarbij bewustwording centraal staat.

Loes Bouman

HypnoBirthing Practitioner

Als kind wilde Loes geen dokter of brandweer worden, maar “moeder”. Toen ze jaren later zwanger was van haar eerste kind, wilde ze graag natuurlijk bevallen en kwam zo bij toeval in aanraking met HypnoBirthing en volgde de cursus. Dat bleek een “life-changing experience”. Ze was zo enthousiast over de HypnoBirthing filosofie en de “hypnobirth” van haar zoon, dat ze besloot om gecertificeerd HypnoBirthing practitioner te worden.

Loes begeleidt zwangere vrouwen en hun partners in het proces naar een zo natuurlijk mogelijke, gemakkelijke bevalling en verzorgt tevens baby-massages.

HypnoBirthing is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden.

Arjun Chakraborty

Arjun is experienced in working with Vedic Astrology since 1994 October (consultation, teaching and lectures).

Currently he is appointed as Principal of astrological school ‘Institute of Astrological Science’ in Kolkata. He has taught astrology in ‘Hatibagan Tol’, Kolkata also.

Since 2007 Arjun is travelling in Europe by giving consultations, courses and lectures. At the moment he has made 17 foreign trips including one to Egypt. He has practiced in Lithuania, Sweden, Denmark, Bulgaria, Latvia, Poland, Estonia, Russia, Belarus, Germany, Kazakhstan and Egypt. He is in contact with European scholars since 2000.

Lectured on Vedic Astrology in 4 universities of Europe – Gothenburg University, Lund University (both in Sweden), Sofia University (Bulgaria) and Vilnius University (Lithuania).

Lectured and has been honoured in Annual Congress of DAV (German Astrologers’ Association) in Bonn, Germany in 2009.

International Publications – He has written several predictive articles on top golfers in international magazine ‘Swingtime Mauritius’ published from Port Louis, Mauritius. His interview has been published in magazine ‘Raktas’ and newspaper ‘Kauno Diena’ both coming out from Lithuania. His interview was published in magazine ‘Yoga’ from Sofia, Bulgaria. His articles are often published in the two leading Bengali astrological magazines ‘Bhagyaphal’ and ‘Kalchakra’. He has been featured in several TV and Radio programmes in Lithuania, Estonia and India (Sadhana Bangla).

Astrological Titles (includes academic and honourary) – Jyotish Saraswati, Jyotish Samrat, Jyotish Shiromani, Jyotish Bharati, Jyotish Vidyabharati, Jyotish Mahacharya, Jyotish Nakshatra Shastri (for constellational or KP astrology), Prashna Ratna (for horary or query astrology), Jyotish Purushottam, Jyotish Digvijayee, Jyotish Gnanacharya and several others. These titles have been given by institutes like Institute of Astrological Science, Hatibagan Tol (old traditional school of Vedic subjects), Astrological Research Project, South Kolkata Astrology and Vastu Science Academy and College of Jyotirvidya.

Toos Driessen

Om mij heen zie ik helaas dat veel mens last hebben van stress en drukte, waardoor ze te veel piekeren.

Ik herken dat. Een aantal jaren geleden, was ik ook op zoek naar meer rust in mijn leven. Ik was vooral op zoek naar een praktische manier om anders om te gaan met werkdruk, stress, piekeren, verlieservaringen, sombere stemmingen. Ik had het gevoel dat, het leven aan mij voorbijging, zonder dat ik het in de gaten had.

Ik heb de kracht van Mindfulness ontdekt. Door het beoefenen van mindfulness is mijn leven geleidelijk aan veranderd. Het sloot goed aan bij mijn zoektocht naar een zinvol en gelukkig leven.

Om mijn mindfulnessbeoefening te verdiepen en om compassievoller in het leven te staan ben ik In 2015 en 2016 de Compassie Heartfulness trainersopleiding gaan volgen eveneens bij David Dewulf. In 2016 heb ik de intensieve training van The Mindfulness Exchange gevolgd bij See True, een speciaal programma om mindfulness naar de werkplek te brengen.

Naast mijn werk voor mensen met een beperking bied ik nu de 8- weekse Mindfulnesstraining, de Compassietraining en een training Mindfulness op het werk.

De ervaring leert dat mensen na het volgen van de 8- weekseMindfulnesstraining zich ook graag verder willen verdiepen. De compassietraining sluit hier mooi op aan.

Besef dat, zoals een vogel twee vleugels nodig heeft om te vliegen,
inzicht en compassie gelijktijdig ontwikkeld dienen te worden.
– Matthieu Ricard –

Nyantrie Jagesar

Geboren en deels getogen in Suriname, ben ik van jongs af bekend met Ayurveda. In mijn familie is generaties lang geleefd volgens en gewerkt met Ayurveda. Dit is de oudste Natuurgeneeswijze afkomstig uit India en als enige erkend door WHO.

Ayurveda, is geen religie, maar levensinzicht. De belangrijkste les vind ik, is het aanvoelen van je lichaam en van daaruit in harmonie leven. In mijn praktijk begeleid ik je daarin. Mijn aanbod is divers en volgens de traditie van Ayurveda. Onrust in het hoofd, brengt onrust in het lijf. Dit kenmerkt zich door fysieke klachten zoals ‘lichaamspijntjes’ als hoofdpijn, pijnlijke spieren/gewrichten, spijsvertering, en meer.

Wil je weer rust in je leven en met Ayurveda geholpen worden, ik help je graag.

De tijdsgeest van nu is een tijd van veel onrust, dat leidt tot vele psychische en lichamelijke klachten. Ayurveda, eeuwenoude geneeswijze uit India biedt gelukkig vele remedies.